Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Weergave:
 


Bezig met laden...
set sneeuwkettingen Veriga Arktik 4x4 Off Road - truck - bus
€ 149,95 *

Prijs per paar in een zak vanaf

set sneeuwkettingen VERIGA PROFI FORST 16 mm 4x4 Off Road
€ 399,95 *

Prijs per paar in een zak vanaf
Sneeuwkettingen voor trucks

Erge sneeuwval? Dan zijn sneeuwkettingen voor trucks absoluut geen overbodige luxe. Dit handige hulpmiddel vergroot je grip op gladde en gevaarlijke wegen. Niet alleen een geruststellende gedachte, maar ook zeker met regelmaat een redder van levens. Een vrachtwagen van meer dan duizenden kilo’s besturen die rijdt op ondergesneeuwde wegen kan namelijk een hele uitdaging zijn. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje en zelfs de meest ervaren bestuurders kunnen vatbaar zijn voor gladheid. Sneeuwkettingen voor trucks zijn dan ook van groot belang om meer grip te krijgen in gevaarlijke situaties. Bekijk dus snel ons volledige assortiment in onze webshop.
 

Wanneer is een sneeuwketting voor truck verplicht

De regelgeving omtrent de sneeuwketting voor trucks is de afgelopen jaren sterk veranderd. Tegenwoordig is het aanwezig hebben van een set sneeuwkettingen in trucks in steeds meer landen verplicht. Deze ook daadwerkelijk aanbrengen is in sommige bergstreken zelfs ook verplicht. Toch verschillen de regels sterk per regio en land. Zo is het in Duitsland en Oostenrijk verplicht sneeuwkettingen mee te dragen tijdens winterse omstandigheden, en wanneer aangegeven ze ook daadwerkelijk om te leggen. In Noorwegen is dit het gehele jaar zo. Zeker weten wanneer je sneeuwkettingen voor trucks bij je moet hebben? Houd dan goed de borden in de gaten. Deze zouden te allen tijden de huidige regelgeving duidelijk moeten weergeven. Tevens zijn de regels omtrent sneeuwkettingen in Nederland door de rijksoverheid in kaart gebracht.
 

Sneeuwkettingen voor vrachtwagens kiezen

Bij het kiezen van passende sneeuwkettingen voor vrachtwagens is het belangrijk rekening te houden met geldende keurmerken. Zo zijn in Oostenrijk enkel sneeuwkettingen met het keurmerk V5117 en V5119 geldig. Tevens is het belangrijk er voor te zorgen dat je sneeuwkettingen ook daadwerkelijk passen. Sneeuwkettingen voor trucks zijn namelijk beschikbaar in verschillende maten. Wanneer je er achter wilt komen welke maat toepasbaar is dien je de bandhoogte, -breedte en -diameter te weten. Via onze webshop kun je vervolgens gemakkelijk banden zoeken op bandenmaat. Hierdoor verzeker je een goede aankoop! Daarnaast is het belangrijk te controleren dat de desbetreffende sneeuwkettingen voor trucks ook daadwerkelijk het gewicht van de auto aankunnen. Dit verschilt per sneeuwketting en is van essentieel belang voor een effectieve werking.
 

Sneeuwketting voor vrachtwagen installeren

Wanneer de verkeersborden er om vragen, of je zelf het vertrouwen in je winterbanden verloren bent is het belangrijk te weten hoe je veilig en snel een sneeuwketting voor vrachtwagens kunt monteren. Ten eerste misschien wel het belangrijkste. Stop op een veilige plek waar je de ruimte hebt om sneeuwkettingen te installeren. Daarnaast is het altijd aan te raden thuis te oefenen met het omleggen van sneeuwkettingen. Wanneer je sneeuwkettingen voor vrachtwagens dient om te leggen komt dit namelijk zelden op een goed moment. Zorg er dus voor je weet wat je moet doen, zodat je snel en effectief te werk kan gaan. Hoe je nou precies sneeuwkettingen moet omleggen is in deze blog uitgebreid geschreven.
 

Sneeuwkettingen voor trucks bij Sneeuwkettingenkopen.nl

Sneeuwkettingen voor trucks van Sneeuwkettingenkopen.nl zijn te allen tijden kwalitatieve en veilige opties. Ons team bestaat namelijk uit ervaren professionals die jarenlange ervaring hebben in de sneeuwkettingbranche. Sneeuwkettingkopen.nl is onderdeel van KEFPRO – Ready4Travel, welke al meer dan 25 jaar actief zijn in de branche. Dit resulteert in een uitgebreid en ijzersterk assortiment van diverse sneeuwkettingen, skidragers en schoensneeuwkettingen. Daarnaast bieden wij 28 dagen retourrecht op al onze producten. Bevalt het product niet? Dan kun je het dus makkelijk en snel terugsturen. Bekijk snel onze webshop voor het gehele assortiment!

 


Kefpro voldoet aan de AVG wetgeving d.d 25 Mei 2018 en gebruikt alleen veilige cookies om bezoekers aantallen te meten.
Accepteer geselecteerde cookies