Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Volvo sneeuwkettingen

Voor wie de kou of sneeuw gaat opzoeken kunnen sneeuwkettingen wellicht van pas komen. Met sneeuwkettingen kom je een besneeuwde berg bijvoorbeeld beter op, doordat sneeuwkettingen extra grip en veiligheid bieden. Winterbanden alleen zijn vaak niet voldoende. Zo kunnen sneeuwkettingen voor je Volvo handig zijn voor als je op wintersport gaat. Sterker nog, in sommige landen wordt het aanbevolen of zelfs verplicht gesteld om sneeuwkettingen bij te hebben. In Nederland zijn ze echter verboden. Je weet dat je een set Volvo sneeuwkettingen bij je moet hebben als je een verkeersbord nadert met daarop een afbeelding van een wiel met een gevestigde sneeuwketting.

volvo sneeuwkettingen

Werking Volvo sneeuwkettingen

Als je in het buitenland gaat rijden in de sneeuw dan is het verstandig om voor Volvo sneeuwkettingen te zorgen. De werking van sneeuwkettingen is simpel; ze zorgen voor meer grip en veiligheid op besneeuwde en beijzelde wegen. In dit geval werken de sneeuwkettingen voor uw Volvo een stuk beter dan winterbanden alleen. Op sommige wegen zijn sneeuwkettingen zelfs verplicht. Check dus altijd voordat je op vakantie gaat of sneeuwkettingen verplicht zijn. In sommige delen in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Italië zijn ze namelijk verplicht. Dit wordt altijd aangegeven door middel van een verkeersbord met daarop een afbeelding van een wiel met een sneeuwketting. De sneeuwkettingen voor de Volvo bieden extra grip en voorkomen zo dat je auto wegglijdt. Doordat er sneeuw in het bandenprofiel kan komen kan de band zijn grip verliezen. De ketting zorgt er dan voor dat er toch grip overblijft.

Volvo sneeuwketting kopen

Elk merk auto heeft verschillende bandenmaten, en elke bandenmaat heeft zo weer een sneeuwketting afgestemd op de bandenmaat. Benieuwd welke sneeuwkettingen geschikt zijn voor jouw Volvo? Of je nou op zoek bent naar sneeuw kettingen voor de Volvo V70, Volvo V60 of de Volvo S90, bij Sneeuwkettingenkopen.nl zijn we je graag van dienst. Zo adviseert Volvo om bij de volgende bandenmaten sneeuwkettingen te gebruiken: 7x16 ET 37 215/60, 7x17 ET 40,5 225/50 en 8x18 ET 235/45. Gebruik passende sneeuwkettingen die zijn afgestemd op het model en op de band- en velgafmeting. Een verkeerde sneeuwketting kan er namelijk voor zorgen dat er ernstige schade ontstaat of dat er zelfs een ongeluk gebeurt.


 
Kefpro voldoet aan de AVG wetgeving d.d 25 Mei 2018 en gebruikt alleen veilige cookies om bezoekers aantallen te meten.